Returnare produse

In termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului , consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. (Art. 7 din OUG 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta).

Termenul in care puteti returna un produs a fost marit de catre TEBEX. Daca respecta regulile de mai jos, produsele cumparate de dumneavoastra pot fi returnate in termen de 30 de zile calendaristice de la primire.

Clientii www.tebex.ro pot returna produsele cumparate fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv in termen de 30 zile calendaristice de la primire.  Folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea, returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

Pentru returnarea produselor uzate, deteriorate, etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului, TEBEX MANAGEMENT GRUP S.R.L. poate percepe taxe suplimentare.

In cel mult 14 zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului, TEBEX MANAGEMENT GRUP S.R.L. va inapoia contravaloarea comenzii.  Cheltuielile de transport nu sunt incluse in suma datorata.

Prin termenii si conditiile prezentate se respecta legislatia in vigoare:  OUG 34/2014 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta si Legea 365/2002 privind comertul electronic.

Daca urmeaza a fi schimbate/stornate in perioada de 30 zle calendaristice, produsele se trimit la unul dintre punctele de lucru ale VANZATORULUI, insotite de o copie dupa factura care atesta cumpararea lor. CUMPARATORUL va suporta cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect. Doar dupa completarea formularului de retur pe care il puteti accesa AICI, se va realiza rimiterea unui produs catre TEBEX.

 

Date de care trebuie tinut cont atunci cand se returneaza produsele comandate:

  • Clientul va suporta contravaloarea transportului produselor catre firma TEBEX MANAGEMENT GRUP S.R.L.;
  • In ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, consumatorul este responsabil . Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ai primit. Produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine nu se accepta: de exemplu au urme de uzura sau folosire excesiva, ciobituri, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu se accepta produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.
  • Sigiliul de garantie nu are voie sa fie desfacut – produsul returnat trebuie sa aibe sigilul de garantie intact in situatia in care produsele sunt prevazute cu acesta.
  • Camerele de supraveghere nu au voie sa fie montate (montajul duce la uzarea aparatului); camerele de dupraveghere, automatizari porti, DVR-uri, videointerfoane sau orice alte produse care contin accesorii, se returneaza doar in cazul in care sunt in aceeasi stare si ele trebuie sa fie complete, trebuie sa contina toate accesoriile cu care a fost livrat echipamentul si in aceeasi stare (fara modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc) in care au fost receptionate.
  • Aparatele si produsele achizitionate trebuie sa aiba aceeasi stare ca la achizitionarea / primirea lor.
  • TEBEX poate percepe o taxa suplimentara între 0 si 50% din valoarea initiala a produsului, in functie de gradul de afectare al formei initiale a produsului in cazul in care produsele uzate, zgariate, deteriorate beneficiaza de dreptul de returnare.
  • Folosirea materialelor perisabile / consumabile(fie si numai o singura data) nu mai permite returnarea acestora.
  • Contactandu-ne online sau prin email / telefon puteti obtine suplimentar date specifice privitoare la situatia si starea produselor.

Se pot returna si produsele considerate folosite, la pret redus, cu acordul ambelor parti in baza unui raport de evaluare. Un responsabil TEBEX intocmeste raportul.

Produsele aduse pe comanda speciala (care nu sunt in mod uzual in stocul TEBEX) si produsele consumabile (etichete antifurt, acumulatori etc) fac exceptie de la returnare.

Produsele se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate daca nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii. Clientul poate solicita inlocuirea produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii produsului. Se va restitui contravaloarea produsului daca TEBEX nu-l poate inlocui pe acesta cu unul conform.